Miau.bg»Съвети»Миришат ли морските свинчета?

Миришат ли морските свинчета?

Миришат ли морските свинчета?

Морските свинчета са един от най-добрите избори за домашен любимец. Това е така, тъй като тези животинчета са изключително сладки, любвеобилни, тихи и непретенциозни спрямо начин на отглеждане.

Като всички животни обаче и морските свинчета се нуждаят от пълноценни грижи. Един от най-любопитните въпроси за тяхното отглеждане обаче е дали морските свинчета миришат.

Истината е, че самите животинки не излъчват своя собствена характерна миризма.

Не е тайна обаче, че те доста често морските свинчета миришат на нещо и това обикновено се оказва, че е сено или друг материал от клетката. Когато домът на морското свинче не се почиства достатъчно регулярно и качествено от стопанина, то тогава най-вероятно животното ще започне да приема миризмата от клетката и да я абсорбира в своята козина. По този начин то ще мирише, но първоизточникът за това ще бъде не добре почистената клетка.

За да се предотврати миризмата клетката на морското свинче трябва да се почиства два пъти седмично. Освен това, е от ключово значение пълнежът на клетката. Най-оптималният вариант за пълнител е дървесният чипс.

Факт е, че понякога миризмата се излъчва от самото морско свинче. Това обаче е временно явление, което обикновено е съпътствано от физиологична промяна при животното. Например може да се излъчва миризма от морско свинче, което е в период на бременност или след раждане. Тогава е характерно за женските да миришат, но това е временно и изчезва след известно време.

Търсите ли си пухкав любимец? Вижте обяви и цени за морски свинчета!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати