Miau.bg»Съвети»Кога зайците издават звуци?

Кога зайците издават звуци?

EvgeniaEvgenia
Новак
13
Кога зайците издават звуци?

Много хора смятат, че зайците са неми или поне много тихи. Въпреки че е вярно, че зайците често предпочитат езика на тялото, като основен източник на комуникация, те могат да издават огромен набор от шумове! Точно както при хората, някои зайци са определено "по-приказливи“ от други. След като се запознаете с често срещаните звуци, които вашият заек издава, вие ще можете да надградите връзката между човек и домашен любимец и ще получите още повече представа за това как тези специални, уникални същества общуват.

Ето и значението на някои от звуците на зайците:

1. Цъкане.

Това е много тих, нисък звук подобен на хълцане и обикновено се свързва с удовлетворение.

2. Сигнал.

Обикновено се чува от зайче, което е развълнувано или такова, което е на път да получи любимото си заешко лакомство.

3. Мъркане.

Мъркането звучи доста подобно на мъркането на котка, макар и по-меко, и вместо да произхожда от гърлото. Моля, имайте предвид, че силен, остър звук от скърцане със зъби често е признак на значителна болка и звучи значително по-грубо от този на мъркането.

4. Агресивни шумове и писъци.

Зайците също са способни да ръмжат, пръхтят и съскат, като всички те обикновено се свързват с признаци на агресия. Тропането (рязко тропане на задните крака от заека) често е свързано със страх. Последният, най-тревожен звук, който издава заек, е крещенето. Крясъкът е точно такъв, какъвто изглежда, ужасяващ, писклив и безпогрешен звук и се издава само когато заекът почувства, че животът му е в непосредствена опасност (например преследван от хищник).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Cooking_bg
Cooking_bg
16.11.2023 18:23
Дори има повече звукозаписи в мрежата, на звуци от зайци!
1
0
Admin
Admin
12.09.2022 13:27
дали наистина?
0
0