miau.bg»Съвети»С кои други риби могат да живеят неоновите рибки?

С кои други риби могат да живеят неоновите рибки?

Г. ВълчеваГ. Вълчева
Новак
421
С кои други риби могат да живеят неоновите рибки?

Неоновата рибка е сладководна риба, която произхожда от водите на Южна Америка. Всъщност това е един от най-популярните видове в света. Има много причини, поради които тези прекрасни малки рибки могат да бъдат толкова търсени. На първо място, те имат много миролюбив характер по отношение на други риби и не можете да очаквате абсолютно никакви проблеми в това отношение. Първо обаче трябва да се уверите, че сте избрали подходящи приятелчета за неоновата рибка. Нека разберем с кои рибки могат да живеят неоновите рибки!

1. Арлекин Расборас е перфектен кандидат да дели едно пространство с неоновата рибка. Ако искате да създадете аквариум, който ще оцелее в дългосрочен план, трябва в него да сложите видове, които са подобни един на друг. Арлекин Расборас са много миролюбиви и не тормозят други риби. Лесни са за гледане, не изискват много наблюдение, храната им е подобна на тази на неоновите рибки.

2. Данио (Зебра Данио) са много издръжливи риби и са особено подходящи за съжителство с неонови рибки. Те растат до около пет сантиметра, което ги прави подходящи за по-малки аквариуми. По отношение на външния вид, биха били добро съчетание с неоновите рибки, защото предлат различен външен вид и цветове от другия край на спектъра - имат черни вертикални ивици по цялото обагрено в бяло тяло.

3. Гупите са много миролюбиви към други по-малки риби. Поради тази причина трябва да сте сигурни, че ги слагате в един аквариум именно с малки рибки, за да се разбират добре. Качествата, които притежават, ги правят един от най-популярните видове риби както за начинаещи, така и за експерти. Гупите се размножават с невероятна скорост, така че те са чудесен избор, ако търсите такъв резултат.

4. Плати рибките най-често са обагрени в оранжев цвят, но също и в бяло или комбинация от много цветове. Идват от Централна и Южна Америка и предпочитат да живеят в топли води със слабо течение. Но те изобщо не са взискателни в други аспекти и са доста миролюбиви, дължината им достига седем сантиметра.

5. Гурами са много интересен вид. Способни са да дишат въздух на повърхността на водата. Можете да ги откриете в различни видове и размери. Едно нещо, което трябва да знаете за гурами, е, че мъжките, събрани заедно, са склонни да бъдат агресивни един към друг, така че се уверете, че не поставяте двама мъжки гурами в един и същи аквариум, за да си спестите неприятности.

6. Бети рибките са едни от най-популярните в света и това до голяма степен се дължи на техния хипнотизиращ външен вид с чудесни краски. Има някои факти, които трябва да знаете за бета рибите и тяхното поведение. Те могат да бъдат агресивни, особено към други мъжки бета и гурами. Но ако са поставени заедно в аквариум с по-послушни и по-малки риби и имат достатъчно място, тогава това не би трябвало да е проблем. Женските бета биха се справили още по-добре в такива условия. Що се отнася до храната им, опитайте се да я поддържате разнообразна и да ги храните с насекоми и ларви.

В заключение можем да кажем, че неоновите рибки са страхотен избор за вашия аквариум, ако сте начинаещи. Те обаче са малки и затова е подходящо да се комбинират с други подобни рибки и особено добре се съчетават с малки и миролюбиви видове.

Ако и вие си търсите красиви водни приятели, вижте тези обяви за аквариумни рибки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати