Miau.bg»Съвети»Как да накараме кучето да лае?

Как да накараме кучето да лае?

Как да накараме кучето да лае?

Да научите кучето си да лае по команда може да бъде забавен трик, както и полезно поведение. По този начин то ще разграничава двете команди „говори“ и „тихо“ по-лесно.

Първата част от обучението на Вашия любимец да „говори“ е да сте готови с награда, като лакомство или играчка. Идеята е, че след като той залае, Вие веднага сте готови да отбележите поведението с команда и награда.

Ако имате гласовито куче, може да има много случаи, когато то лае, например когато хванете каишката или любима играчка. Ключът е да накарате кучето си да се развълнува достатъчно, за да залае. Ако нищо друго не проработи, опитайте да тичате или да скачате с него, за да го разиграете.

Веднага щом кученцето залае, незабавно маркирайте поведението с дума като „говори!” и го наградете с лакомство, играчка или похвала. Продължете да награждавате, докато то разбере как да „говори“ по команда.

Лаенето е инстинктивно поведение, така че може да бъде малко по-трудно да се научи. Ключът за собствениците е последователността. Когато тренирате кучето, Вие трябва да награждавате лаенето само когато го помолите да лае. Не искате кучето да мисли, че „говори“ означава „започни да лаеш до безумие“.

И накрая, имайте предвид съседите си, когато преподавате този трик. Ако живеете в апартамент или в непосредствена близост до съседи, знайте, че другите може да не намерят лаенето на кучето Ви толкова сладко, колкото вас, така че практикувайте в кратки сесии.

Ако пък имате обратния проблем, в тази статия вижте Как да се справим с лаещо куче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати