miau.bg»Съвети»Колко често се хранят тигрите?

Колко често се хранят тигрите?

MarianeMariane
Джедай
81410
Колко често се хранят тигрите?

Тигърът е най-едрият представител на семейство Котки на Земята. Най-едрият вид тигър е далекоизточният усурийски тигър, който достига тегло от над 320 кг. Тигрите са изключително силни и същевременно грациозни животни.

Тези невероятни хищници са пословично известни със своята мощ. Тигърът е в състояние да пренесе плячката си на голямо разстояние, за да я изяде на спокойствие или да я скрие от други хищници.

Обикновено дневното меню на тигрите включва диви свине, благородни елени и антилопи, но големите котки не пропускат и съвсем дребни и неподходящи на пръв поглед мръвки, като зайци, лисици, язовци и чакали. Гладният тигър не подбира и би напълнил корема си с гризачи, водни жаби и дори горски плодове.

Но колко често се храни тигърът? Отговорът е, колкото по-често може. Тази голяма котка има нужда от от 7-9 кг месо на ден или 2.5-3.5 тона месо годишно, което е два пъти повече от месото, необходимо на Царя на джунглата.

Но осигуряването на подобно количество храна обикновено е непосилна задача. Обикновено едва една на десет атаки на тигъра е успешна, затова те успяват да се хранят обикновено веднъж седмично.

Когато тигърът улови по-едра плячка, той се храни буквално до пръсване. Възрастните мъжки екземпляри са способни да изядат наведнъж до 30-50 кг месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати