Miau.bg»Съвети»Как да почистим очите на куче

Как да почистим очите на куче

Как да почистим очите на куче

Както при хората, така и при кучетата, хигиената на очите е нещо много важно. Всички ние, когато се събудим, първата ни работа е да си измием очите. Същото трябва да направим и с нашето куче. Очите на кучето трябва да се почистват всеки ден.

В зависимост от това каква порода е кучето, както и неговата възраст, видът на косъма, ще има по-малко или повече отлагане на мръсотия във вътрешния ъгъл на неговите очи.

Кучетата, които имат къса козина, имат малки секрети в очите, а тези, които са по-стари и с дълга козина, имат повече секрети в очите. В двата случая се прави следното нещо за почистване на очите на кучето:

- С марля или мека хартия се маха секрета от окото на животното;

- Във вторият случай може да се наложи овлажняване преди почистване на зоната и на самите секрети, за да може да бъдат премахнати по-лесно от очите на кучето;

- Може да използвате инфузия от лайка, както и на солена вода, може да бъде заместена с течаща вода или с физиологичен серум. Най-важното е, че тези действия трябва да се правят всеки ден. Вече знаете как да почистите очите на кучето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати