Miau.bg»Съвети»Как се вади кърлеж от котка?

Как се вади кърлеж от котка?

Как се вади кърлеж от котка?

По принцип кърлежите се срещат най-често в горите, парковете, в храстите и тревите. Въпреки че се пръска с препарати против тях, има опасност някой да лепне на вас, вашето куче или котка. Днес ще поговорим по-специално за това какво трябва да направите, ако откриете кърлеж по вашата котка и как сами да го премахнете.

По принцип, както и при кучетата, така и при котките, кърлежите могат да се закрепят върху всяка една част от тялото, но понякога не може веднага да се забележи, особено ако козината на котката е голяма.

Когато кърлежът се забие в животното, котето или кучето започват да се чешат. Но трябва веднага да проверите защо се чеше котето, защото със своите лапи може да откъсне тялото на кърлежа, а главата да остане вътре. Това може да доведе до много лоши и тежки възпаления.

За да можете да премахнете кърлежа от вашето коте, трябва много добре да познавате структората му и да знаете кога точно да намерите паразита, защото както и при кучетата, ако престои повече от 48 часа има опасност от инфекции.

Тялото на кърлежа може да сиво, кафяво или черно. По принцип в интернет е пълно с така наречените полезни съвети. За това е най-добре да се консултирате с ветеринар, защото има опасност да загубите вашето коте, ако няма навременна намеса.

Ако все пак държите вие да сте тези, които да премахнат кърлежа, то ето как може да стане това:

С помощта на игла - тук трябва много да се внимава, защото ако не се премахне правилно, това ще доведе до сериозни инфекции, които ще засегнат не само котката, но и човека.

Дърпането на кърлежа може да стане с кука, която много прилича на огъната вилица, пинсети. Може да ползвате и друго, за да издърпате кърлежа. Трябва да въртите по посока, обратна на часовниковата стрелка, за да може да отвиете кърлежа. Но трябва да внимавате главата на насекомото да не остане в кожата на котката.

Докато премахваме кърлежа от котката, трябва да знаем, че той може да носи зараза. За да няма опасност да се заразите с нещо, докато махате кърлежа, най-добре използвайте гумени ръкавици и внимавайте да не се нарани кожата на котето, докато се маха кърлежът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 2
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати