Домашни любимци за деца

Заек

Децата и домашните любимци се погаждат много добре. Нещо повече, малчуганите обичат да си играят с животни. Затова в тази статия ще разгледаме най-подходящите домашни любимци за деца.

Куче

Кучетата и децата се погаждат отлично. Има само един недостатък на тяхното съжителство, кучетата изискват много грижи. Преди да доведете домашен любимец от този животински вид вкъщи, убедете се, че се отнася добре с децата у дома.

Рибки

Рибките са тихи, непретенциозни и красиви за наблюдаване. Оставете децата си да изберат видове рибки, за които да се грижат. Почиствайте редовно аквариума, проверявайте температурата на водата. Но оставете ежедневното хранене на децата си.

Котка

Котка и дете

Котките са пухкави сладурчета, които децата харесват. Но не всички деца им дарят вниманието си. Шумните и активни деца се радват повече на котки. Ако си взимате домашен любимец от този вид, трябва да сте сигурни, че ще има кой да го храни и да му чисти котешката тоалетна.

Папагал

Децата, обичащи музиката, ще оценят присъствието на папагалче в дома ви. Птиците са чудесен избор за семейство с малко жилищно пространство. Те са пъстри и сладкопойни. А и са лесни за отглеждане.

Хамстер

Хамстерите са добра идея за семейство с малко жилище и малки деца. Към тях можем да добавим и морските свинчета, които отлично се разбират с деца. Недостатък е, че трябва да се полагат много грижи и за двата вида животни. Освен това клетките редовно трябва да се почистват, иначе миришат.

Костенурка

Костенурка

Убедете се, че детето ви обича костенурки, преди да му вземете. Някои деца се плашат от вида на тези бавни животни. Но те са цветни, интересни и забавни за наблюдаване. Клетките им обаче трябва да се почистват редовно, иначе мирише от тях.

Зайче

Зайчето е сбъдната мечта за много деца. Плюшени зайчета, зайчета от анимационните филми, зайче на опаковката на любимото какао, заобикалят децата. Затова те инстинктивно се насочват към този домашен любимец. Когато си взимате зайче, убедете се, че то обича децата. Някои зайци не обичат да бъдат галени. Иначе зайчетата са лесни за отглеждане и не създават много грижи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати