Miau.bg»Статии»Живини»Голдън ретривър организира спасителна акция на коала

Голдън ретривър организира спасителна акция на коала

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Голдън ретривър организира спасителна акция на коала
Снимка: Kerry McKinnon/Caters News

Кучетата са невероятни създания! Готови са да се притекат на помощ не само своя стопанин, но дори и на всякакви други същества в беда. Това доказва и историята на Голдън ретривър от Австралия, спасил живота на малка коала.

Всичко започва една ранна сутрин, когато температурите в Западна Виктория не са никак високи. Кери – собственичката на кучето Аша, тъкмо се приготвя за деня, когато съпругът ѝ я вика, за да ѝ покаже нещо.

Оказва се, че техният домашен любимец си е намерил необичаен приятел. Незнайно как малко бебе коала е успяло да се качи на гърба на кучето и по всичко личи, че не възнамерява да се отскубне от тялото му.

Аша, от своя страна, също не показва признаци на безпокойство. Тя търпеливо понася присъствието на малката коала и дори изглежда щастлива, че може да я топли.

Не знам как коалата се е озовала там. Вероятно е била изпусната от майка си е имала късмета да попадне върху гърба на кучето. Едва ли някога ще разберем истината, но едно е сигурно – ако не беше Аша, това мъниче нямаше да може да преживее студената сутрин, споделя собственичката на кучето пред местни медии.

След смелата спасителна акция, организирана от Аша, малката коала е предадена на ветеринарен лекар. Сега за нея се грижат специалисти и скоро тя ще може да бъде върната в природата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати