Това са най-добрите бащи сред животните

1 от 3 Снимки

1. Императорският пингвин


Един от най-грижовните бащи сред животните е императорския пингвин, който пази яйцето до излюпването на малкото. Антарктика е студено място и ако яйцето на пингвина се докосне до леда, много е вероятно мъничето въобще да не се излюпи. Именно тук на помощ идва таткото. Той държи яйцето на върха на краката си, на практика го съхранява под коремчето си. И така – два месеца.

Макар че често свързваме грижите и топлината с майката, често тази роля може да се препише и на бащите. Сред животните също има татковци, които са напълно отдадени на своите малки.

В галерията ни може да видите тримата най-грижовни бащи сред животинските видове. Те са привързани към своите бебета и отделят време за тях точно колкото отделя и майката.

Отдадеността на тези животни към малките им ще ви покаже, че в някои случаи бащината обич може да е също толкова силна като майчината, а понякога дори и повече.

Тези мъжки поемат грижата за бъдещето поколение, бранят ги, търсят им храна, а някои от тях дори износват малките си вместо майката.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати