Тревожно! Коалите изчезват заради изсичането на горите

Коали
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Изсичането на горите в последните години с цел освобождаването на все повече и повече селскостопански площи, може да стане причина за изчезването на още един животински вид - коалите в австралийския щат Нов Южен Уелс. Ако се продължи с масовото изсичане на горите, се очаква изчезването на сладките двуутробни в съвсем близко бъдеще - до 2050 година.

Учени са използвали сателитни снимки, за да проследят изсичането на горите. Те са направили изчисления как процесът на обезлесяване ще се отрази на застрашените и изчезващите животински видове.

Според съвместен доклад, изготвен от Съвета за опазване на природата и Световния фонд за дивата природа, в момента в Нов Южен Уелс има по-малко от 20 хиляди коали. Ако се запазят сегашните темпове за намаляване на животните, до 2050 години видът ще изчезне напълно в щата.

Австралийската фонданция за опазване на коалите твърди, че в момента са останали по-малко от 100 хиляди от симпатичните животинки в Австралия, като броят им може вече да се е свил и до около 43 хиляди.

Освен на изсичането на горите, коалите често стават жертва на нападения на кучета, пътни инциденти и горски пожари.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати