Miau.bg»Статии»Живини»Статии за котки»Вижте драматичното преобразяване на това занемарено животинче

Вижте драматичното преобразяване на това занемарено животинче

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Котето Боб Марли преди
Снимка: Douglas County Animal Care
Котето Боб Марли преди

Дългокосместо коте със заплетена козина се освободи от огромен товар. Запознайте се с котарака Боб Марли и вижте неговата невероятна трансформация.

Когато Боб Марли пристига в приют в щата Невада, космената му покривка е толкова занемарена, че той изглежда покъртително.

Всичко, което можехме да видим, е сплъстена козина, приличаща на старо, скъсано одеяло. Изобщо не ставаше ясно какво животно всъщност е това, разказват доброволците, поели случая на Боб Марли.

След като го разгледали обаче, те все пак разбрали, че си имат работа с котка. Упоритите дредове, заформили се в козината му, подсказвали, че тази писана от години не е била сресвана и подстригвана.

Заради състоянието на козината си тя почти не можела да се движи и вече животът ѝ бил в риск. За щастие, тези тежки моменти сега са само зад гърба на котето Боб Марли.

След като животинчето е подстригано и от тялото му е махната над 2 кг козина, този малък приятел се преобразява в чаровник. Сега той изглежда прекрасно /виж в галерията/, чувства се добре и има най-хубавото семейство.

По всичко личи, че това 10-годишно момче ще има спокойни и щастливи старини, каквито всеки заслужава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати