miau.bg»Статии»Живини»Днес е Световният ден на орангутаните

Днес е Световният ден на орангутаните

Антония Р.Антония Р.
Джедай
64273
Днес е Световният ден на орангутаните
Снимка: Andrew Walmsley
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Днешният 19 август се отбелязва като Световния ден на орангутаните, а инициативите от деня целят да насочат общественото внимание към опазването на тези интелигентни и красиви животни.

Орангутаните са основно вегетарианци, а месо хапват, когато не успяват да стигнат до любимите си плодове и насекоми. В редки случаи хапват и листа от дървета.

Според размера на крайниците им се различават 2 вида орангутани, като онези от тях, които по-често се придвижват между дърветата, имат по-дълги ръце и крака.

Групи от орангутани могат да се видят само на 2 места по света – островите Суматра и Борнео, но въпреки че са изчезващ вид, тяхното незаконно ловуване все още не е спряно.

Въпреки че орангутаните прекарват 90% от времето си по дървета, бракониерите успяват да хванат някои от тях чрез капани и мрежи.

Използвайте днешния ден, за да научите нещо повече за тези великолепни животни и да проучите различните методи, с които може да ги опазим, понеже ако не го направим, те ще бъдат заличени от лицето на Земята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest