Miau.bg»Статии»Живини»Трите лъвчета от зоопарка във Франкфурт вече си имат имена

Трите лъвчета от зоопарка във Франкфурт вече си имат имена

Трите лъвчета от зоопарка във Франкфурт вече си имат имена
Снимка: Zoo Frankfurt

Малките лъвчета, които се родиха на 14.04.2018 във Франкфурт, много бързо спечелиха сърцата на всички. Мама Зарина (6г.) е азиатски лъв и това е нейното първо потомство. Но тя се справя прекрасно и е много грижовна. А с три палави котета едва ли й е лесно.

Азиатските лъвове са изчезващ вид и в природата има останали едва само 500, които обитават защитен национален парк в Индия.

Увеличаването на популацията им е от особена важност.

Зоопаркът във Франкфурт може да се похвали с много други бебета, но именно тези "котенца" са най-голямата гордост и станаха любимци на всички. За първи път, от 15 години насам, тук се раждат бебета лъвчета. И то цели три.

Татко Кумар (15г.) строго бди над малките си, които отскоро обитават и външната част на огражденията си и разучават всичко ново, заобикалящо ги.

Десет седмици след появата им, те бяха прегледани, ваксинирани и имунизирани. Именно тогава ветеринарите разкриха и най-интригуващата новина- пола на бебетата- 2 момчета и една госпожица.

От зооопарка съобщиха, че всички почитатели на лъвчетата ще имат възможността да участват в избора на имена за бебетата. Местният вестник (FAZ) публикува на онлайн страницата си анкетата за гласуване и резултатите вече са ясни.

Най-оспорвано бе гласуването за името на женското лъвче. То вече се нарича Мира, което на арабски означава "малка принцеса". И с право!

Кирон е името на едното й братче, което значи "лъч светлина" а името на третото лъвче е Яро, което означава "обичан син".

Посетителите все още няма как да различат трите лъвчета, но със скоростта им на растеж, скоро и това ще се случи.

Дотогава не ни остава нищо друго, освен да се наслаждаваме на малките сладури, които непрестанно играят и лудеят. Мама Зарина и татко Кумар със сигурност ги очакват големи приключения и бели, организирани от сладките им тризнаци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати