Трите лъвчета от зоопарка във Франкфурт вече си имат имена

Трите лъвчета от зоопарка във Франкфурт вече си имат имена
Снимка: Zoo Frankfurt

Малките лъвчета, които се родиха на 14.04.2018 във Франкфурт, много бързо спечелиха сърцата на всички. Мама Зарина (6г.) е азиатски лъв и това е нейното първо потомство. Но тя се справя прекрасно и е много грижовна. А с три палави котета едва ли й е лесно.

Азиатските лъвове са изчезващ вид и в природата има останали едва само 500, които обитават защитен национален парк в Индия.

Увеличаването на популацията им е от особена важност.

Зоопаркът във Франкфурт може да се похвали с много други бебета, но именно тези "котенца" са най-голямата гордост и станаха любимци на всички. За първи път, от 15 години насам, тук се раждат бебета лъвчета. И то цели три.

Татко Кумар (15г.) строго бди над малките си, които отскоро обитават и външната част на огражденията си и разучават всичко ново, заобикалящо ги.

Десет седмици след появата им, те бяха прегледани, ваксинирани и имунизирани. Именно тогава ветеринарите разкриха и най-интригуващата новина- пола на бебетата- 2 момчета и една госпожица.

От зооопарка съобщиха, че всички почитатели на лъвчетата ще имат възможността да участват в избора на имена за бебетата. Местният вестник (FAZ) публикува на онлайн страницата си анкетата за гласуване и резултатите вече са ясни.

Най-оспорвано бе гласуването за името на женското лъвче. То вече се нарича Мира, което на арабски означава "малка принцеса". И с право!

Кирон е името на едното й братче, което значи "лъч светлина" а името на третото лъвче е Яро, което означава "обичан син".

Посетителите все още няма как да различат трите лъвчета, но със скоростта им на растеж, скоро и това ще се случи.

Дотогава не ни остава нищо друго, освен да се наслаждаваме на малките сладури, които непрестанно играят и лудеят. Мама Зарина и татко Кумар със сигурност ги очакват големи приключения и бели, организирани от сладките им тризнаци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати