Защо е по-изгодно да купувате по-скъпа храна за домашните си любимци?

Хранене на куче

Когато пазаруват храна за своите кучета или котки, повечето стопани търсят най-изгодната оферта. Затова често се спират на най-евтините предложения в търговските вериги. Доколко обаче те са най-добрият вариант за техните питомци и наистина ли олекотяват семейния бюджет?

Бърза справка показва, че евтините храни за писани и палета имат в състава си ингредиенти със съмнително качество. Освен това те са бъкани с глутен, пшеница и други зърнени култури, които биха могли да предизвикат алергия у някои животни и да доведат до здравословни проблеми.

И се случва така, че давате малко пари за храна, но след това трябва да плащате за прегледи на любимеца си, лекарства, витамини и други хранителни добавки.

Храната от висок клас, от друга страна, ще ви излезе по-изгодно по много причини. Тя съдържа идеалното съотношение между зеленчуци и месо, от което вашият любимец се нуждае, за да е здрав, сит и енергичен.

Хранене на котка

Богата е на витамини и може да съдържа пребиотици и пробиотици. Така че ще ви спести допълнителното купуване на тези продукти. Освен това има храни без зърно, които са подходящи за животни с алергии.

Друго предимство на висококачествените храни е, че домашните любимци се засищат с по-малко количество от тях. Когато накрая на месеца направите равносметка, ще установите, че ви излиза по-изгодно да купувате продукти от висок клас, а не съмнителни гранули и пастети.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати