Как да накарам родителите ми да ми вземат куче или котка

Знаете, че дори и родителите Ви да обичат животните, те в повечето случаи отказват да отглеждат домашни любимци. Изреждат редица доводи. Особено когато става въпрос за котка или куче. Кучето изисквало много усилия за отглеждането си. Първо като малко то ще пишка и ще ака навсякъде из дома Ви. Което си е вярно. Освен това ще трябва някой да го разхожда сутрин и вечер. Независимо дали навън вали дъжд, сняг или пък има буря. Когато Ви се налага да отидете на почивка, ще трябва да взимате животното със себе си или да търсите кой да го гледа...Което също е вярно.

А какво против биха имали родителите Ви за котките като домашни любимци? Те не се разхождат и дори могат да прекарат няколко дни сами. Какви ще са тогава доводите? Много просто. Котките точат ноктите си навсякъде. Колкото и да ги възпитавате, те си остават диви. Могат да се катерят по пердетата и дори да практикуват алпинизъм по тапетите. Злопаметни и отмъстителни са. Дори да са се "самоотглеждали" няколко дни, те няма да са доволни, че сте ги "зарязали". Вероятно веднага щом се приберете, ще препикаят обувките или куфарите Ви. Напълно възможно. И не на последно място - котките са от животните, към които редица хора проявяват алергия.

След всичко казано дотук, как ще успеете да накарате родителите си за Ви вземат куче или котка. Въоръжете се и Вие с аргументи.

Обещайте, че Вие ще чистите след кученцето, докато то е малко. Вие и ще го разхождате. Като всичко това е свързано с движение, т.е. все едно сте почнали да практикувате вид спорт. Родителите знаят, че движението значи здраве. Освен това знаят и че кучето е най-добрият приятел на човека. Кучето ще Ви защити ако някой Ви нападне. То може дори да спаси живота Ви, в случай че сте изложени на опасност. Изключително силен аргумент.

Що касае котките, положението е напомнянето на факта, че те не изискват толкова усилия по отношение на отглеждането им. Има специални "чесалки" за котешки нокти, които решават проблема с издирането на пердета и тапети.

Напомнете също така, че котката ако бъде възпитавана добре, няма и да си помисли да препикава каквото и да е. Боят с вестник е добро средство, за да бъдат изкоренени всички лоши хрумвания от нейна страна. А относно алергиите, е добре наистина първо да си направите съответните тестове. Така ще стане наясно дали имате алергия към котки или не.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати