Герой! Глухо и полусляпо куче намери изгубено момиченце

Герой! Глухо и полусляпо куче намери изгубено момиченце

Куче от Австралия впечатли всички с предаността и геройството си. Въпреки че е на цели 17 години и има множество здравословни проблеми, глухият и полусляп Макс успя да открие изчезналото детенце на стопаните си. За своя подвиг той получи специално отличие от местната полиция.

Емоционалната случка се разиграла тези дни, когато 3-годишно момиченце изненадващо изчезнало от дома си. Притеснени за дъщеричката си, родителите на малката Аврора побързали да съобщят в полицията за инцидента. След подадения сигнал органите на реда организирали крупна акция, но така и не успели да я издирят.

Часове по-късно обаче хлапето било забелязано от баба си, която успяла да го намери благодарение на кучето Макс. Именно четириногото я отвело при детето, което се намирало на около 2 километра от семейното жилище. По думите на Аврора, преди да доведе възрастната жена при нея, Макс прекарал цялата нощ, охранявайки я.

Геройството, предаността и отговорността на възрастното животно трогна не само семейството му, но и органите на реда. Затова Макс беше специално награден и издигнат в Почетно полицейско куче.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати