Как да помогнете на местния приют за животни?

Приют за животни
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

На много от нас ни иска да сме полезни на общността от бездомни животни, намерили място в местния приют. Запълненият ни график обаче споделя друго мнение и отделянето дори на час от забързаното ни ежедневие се оказва тежка задача.

В такива случаи дарението е опция, но отново някои от нас ще са неспособни да помогнат. Не се притеснявайте – има ред начини да помагате на изстрадалите животинки, без да инвестирате целите си време, пари и енергия. Нужна е просто щипка креативност.

1. Разлепете брошури, засягащи бъдеща осиновителска кампания на ключови места – паркове, зоомагазини, ветеринарни клиники и други места, които считате за подходящи и които се посещават от много хора;

2. Споделете в социалните мрежи осиновителските профили на животните от приюта – в това число Фейсбук, Инстаграм, Пинтересет и др. Всеки, който види добре направена снимка на сладко животинче, ще се поинтересува и дори да не реши да осинови, ще сподели с други;

3. Включете се в пренасянето на животни към новия им дом, приюта или ветеринарната клиника, играейки ролята на транспорт. Макар да ви се струва глупаво, липсата на превозно средство може да спъне целия процес на осиновяване и спасяване.

4. Разхождането на кучетата е от особено значение за запазване на физическото и менталното здраве на животното, а шепата редовни доброволци не винаги успяват да осигурят нужната разходка за стотици кучета дневно.

Приют за животни

5. Включете се в социализацията на котките от приюта – обръщайте им внимание, галете ги и си играйте с тях. Така им показвате, че не всеки човек е страшен и ги подготвяте за бъдещия им любящ стопанин.

6. Дарете нужни за приюта артикули – тук спадат играчки, храна, почистващи средства, каишки, настилки, тоалетни, одеялца, кърпи, съдчета. Свържете се с хотели и магазини, които са готови да участват с малки дарения.

7. Някои професии могат да са от страшна полза за нуждите на приюта. Адвокатите и счетоводителите могат да се заемат с документацията и финансовите отчети на учреждението, за да бъде то изрядно пред съответните институции. Артистите могат да се занимаят в приготвяне на играчки за животни вкъщи, а дърводелците – в направата на мебели, полезни за животните, или в поправката на счупени такива. Очевидна е и помощта на професионалните треньори на кучета, които ще могат да превърнат четириногите в идеалния домашен любимец за всяко семейство. Уебсайт дизайнерите, от друга страна, ще създават и актуализират осиновителските кампании, предлагайки уникален стил на сайта. Ако сте добри в писането – идеално! Вие сте човекът, който ще предложи писателските си умения в направата на уникални и докосващи осиновителски профили за всяко животно. Фотографите безспорно ще успеят да хванат най-милото личице на животинките в приюта и да помогнат по този начин в осиновяването им.

Приют за животни

8. Макар и да ви се струва странно, всяко голямо събитие в живота ви може да се превърне в благотворителна кампания по събиране на средства – това може да бъде сватбата, рождения ви ден или най-обикновеното парти вкъщи. Говорете с колегите в работа, университет, училище. Споделете с приятелите си идеята си и нека всеки дари колкото може за прекрасната кауза.

9. На последно място ще предложим всеки, който е способен, да осинови или поне временно да настани у дома си животинче, измъквайки го от стресиращата обстановка на приюта. Това определено не е лесна задача за всекиго, но ще предостави спокойствие и обич по най-добрия начин за изстрадалата душичка, пък кой знае – може да изпълни и вашето сърце.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати