Miau.bg»Статии»Живини»Статии за котки»Неочаквани ползи от спането с котка

Неочаквани ползи от спането с котка

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
4 от 4 Снимки

4. Котките лесно влизат в ролята на аларма


Котките забелязват нередности у дома като пожар или други бедствия. В случай на инцидент са готови да алармират и да ви събудят, за да реагирате.

Отглеждането на коте е сериозно начинание, което крие много отговорности. Храненето на животинчето, грижата за хигиената и здравето му, забавлението му са задължения, от които няма как да избягате, в случай че си вземете пухкаво създание у дома.

Но колкото трудоемки, досадни и неприятни да са някои ангажименти, свързани с отглеждането на котка, бързо забравяме за тях, когато прегърнем своя мъркащ приятел.

Доказано е, че животът с котка има много предимства за хората. Мъркането на животинчето нормализира кръвното налягане, облекчава болки по тялото, спомага за справяне със стреса и бори самотата.

Спането с коте също си има своите предимства. Да, вероятно сте чували, че споделянето на една спалня с животно е лошо решение, но не бързайте да правите изводи. Стопани на котета споделят няколко основателни причини да допускате поне от време на време своето опашато другарче до стаята за почивка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати