За какво трябва да внимават стопаните на домашни любимци по Великден

Великден

Великден може да е много забавен за хората, но не и за техните домашни любимци. Докато стопаните на кучета, котки и зайци се веселят на трапезата, питомците им често се оказват с натравяне заради шоколадовите изделия, които са погълнали тайно. Това съобщават ветеринари, чиито пациенти нарастват именно по празниците.

По Великден хората обичат да купуват шоколадови зайчета, яйца, патенца и други тематични сладки изделия. В това няма нищо лошо, ако те бъдат съхранявани отговорно. Имайте предвид, че вашите любимци само чакат да се разсеете, за да излапат тайно някое забранено лакомство.

Шоколадовите изделия са напълно забранени за кучета, котки и зайци. Причината е, че тези хранителни продукти съдържат теобромин, който е изключително вреден за домашните любимци. При поглъщане причинява замайване, гадене, повръщане и други неприятности.

В отделни случаи може да се стигне дори до фатални поражения. Така че прибирайте десертчетата не само по празниците, но и през останалото време. Те са за вас, а не за вашите четириноги приятели, напомнят зооспециалистите.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати