miau.bg»Статии»Живини»Мъж спаси сърна от кучета в София

Мъж спаси сърна от кучета в София

Пламена M.Пламена M.
Джедай
54895
Спасена сърна в Бояна
Снимка: Личен архив
Спасена сърна в Бояна
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Пореден случай на добрина разтърси столицата. Мъж спаси сърна от озверели кучета в софийския квартал Бояна.

Главен герой в историята на доброто е ранена сърна. На животинчето се натъкнал Цветелин Иванов от София.

Мъжът намира сърната в квартал Бояна. Там тя е нападната от три бездомни кучета. На Иванов му трябва доста време, за да ги изгони, тъй като са агресивни и озверели.

След като изпъдил кучетата, мъжът вижда, че сърната е ранена. Той веднага се обадил на 112. След половин час чакане отново звъннал. Обяснили му, че са задействани всички необходими институции.

Първи на сигнала за ранената сърна се отзовават от организация, занимаваща се с дивите животни. Те звъннали на спасителя и му дали съвети как да накара сърната да се почувства спокойна. След това на мястото пристигнали три патрулни автомобила със зоополицаи, както и горски.

Докато институциите реагирали, обикновените хора не помогнали на мъжа. Той молел за помощ хората от околните къщи, но те влизали по домовете си. Само един мъж се отзовал и донесъл одеяло, с което била покрита мократа и измръзнала сърна.

Органите на реда установили, че животинчето е сериозно ранено. Наложило се да му бъде направена операция в специална клиника. Днес вече е добре и се възстановява, а спасителят ѝ продължава да се интересува от състоянието ѝ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest