Най-големият мит за кучетата падна! Вижте какво казаха учени

Кучета
Прибираща се каишка за кучета 6в1-36%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Кучетата се славят като най-предания приятел на човека. Всички си мислим, че те боготворят своя стопанин и го поставят на първо място в живота си, но ново изследване доказа, че не е съвсем така. Оказва се, че четириногите изглеждат привързани към своя собственик само в определени ситуации, а в други са готови да го пренебрегнат.

Според проучването, когато се намират в чужда обстановка, домашните любимци предпочитат да са близо до стопанина си. Нещо повече – те са като залепени за него над седемдесет процента от времето. Щом са в атмосфера, която им е позната обаче, ситуацията се променя коренно. В своята среда те обръщат по-голямо внимание на хора, които са нови и по-интересни за тях.

Когато са в позната и спокойна среда, палетата дори предпочитат да са докосвани от чужди хора пред това да са галени от собствениците си, разказват учените.

По време на изследването е установено също така, че бездомните шаровци от сиропиталищата за животни се адаптират към промените и са още по-социални. Според учените те са изключително дружелюбни към посетителите и са готови да покажат приветливо отношение само след десетина минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати