Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Това 9-месечно куче ще ви изплаши с чудовищните си размери

Това 9-месечно куче ще ви изплаши с чудовищните си размери

Антония Р.Антония Р.
Джедай
6397
Кучето Ефрат
Снимка: Twitter
Кучето Ефрат

Кучето, което може да видите в нашата галерия, е едва на 9 месеца, а тежи цели 80 килограма. То е породата американски молос и се казва Ефрат, пише Дейли Мейл.

Изправен на задните си лапи, Ефрат е висок 1.80 метра. Това е изненадащо за куче на такава възраст. Предполага се, че кучето има запазени гени от праисторически вид кучета – месопотамски молос, който е изчезнал преди 7000 години.

Смяташе се, че молоси с подобни размери /виж галерията/ може да се видят единствено е музеите. Молосът е порода, който комбинира други 2 породи – английски и неаполитански мастиф. Определяни са като изключително лоялни и добри пазачи.

В миналото тази порода кучета се е използвала за боеве и в скотовъдството. По физически характеристики те силно се доближават до питбулите.

Джаред Хоузър, собственикът на Ефрат от Солт Лейк сити, разказва, че на улицата хората обикновено я мислят за възрастно куче.

Британецът вече се е свързал с Рекордите на Гинес, които трябва да удостоверят дали това е най-голямото куче на планетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати