Австралийските Овчарки са най-страхотните кучета! Ето защо (СНИМКИ)

1 от 5 Снимки
Австралийските Овчарки са най-страхотните кучета! Ето защо (СНИМКИ)
Снимка: boredpanda.com

Австралийска Овчарка е порода кучета, която въпреки името си води своето начало от Съединените американски щати. Тя носи гените на разновидностите Австралийско Келпи и Коли.

В миналото Австралийската Овчарка е била използвана основно като работно куче, което да наставлява стадата с дребен добитък, но заради високия си интелект, приветливия си характер и очарователната си визия днес е все по-предпочитан домашен любимец.

Австралийската Овчарка е жизнено, игриво, интелигентно и изключително съобразителни животно. Тя се поддава на дресировка, така че когато попадне в опитни ръце, може да е изключителен охранител, другар и дори бавачка на малчугани.

А ако вие обичате да сте непрекъснато в движение и имате нужда от компания, то това лоялно и пъргаво куче с удоволствие ще е ваш верен другар във всяко приключение.

Както вече споменахме, външният вид на тези кучета е една от причините породата да е толкова популярна напоследък. Благородният поглед, позитивното излъчване и меката козина превръщат четириногите в магнит за всеки любител на животните.

А ако още не сме ви убедили в обаянието на Австралийската Овчарка, разгледайте нашата галерия. Снимките там ще ви докажат, че тези красавци са сред най-страхотните кучета в света.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати