Miau.bg»Статии»Живини»Лисица в капан предизвика бум в мрежата

Лисица в капан предизвика бум в мрежата

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5468
Лисица

Снимка на лисица в капан възмути социалните мрежи. Потребителят, качил снимката, споделя, че смята да я сготви.

Гергана Чорбова живее в края на село Красново. От известно време жената има сериозни проблеми с лисиците в района, които нападат домашните ѝ животни. След като хищниците убиват няколко кокошки и зайци, тя слага капан.

За да се похвали, жената качва снимката с уловената лисица в социалните мрежи. В коментарите споменава, че възнамерява да одере и сготви животното.

Жената признава за снимките и коментара си в интернет. Но всичко е било на шега. Въпреки това тя е заловила животното по непозволен начин, тъй като не е ловец.

След като лисицата попада в капана, Гергана вика на помощ местния ловец. Той потвърждава, че хищникът бе е бил наранен и към настоящия момент вече е на свобода. От Фондация Дивите животни не вярват на версията, че животното е избягало от капана, защото веднага след проверка на полицията по случая се появява и снимка на убитото животно.

Макар общото мнение да е срещу Гергана, в селото я подкрепят. Всички те редовно се превръщат в плячка за горските хищници. Защитниците на животните обаче напомнят, че не може да избиваме всяко животно, което ни пречи. Те възнамеряват да сезират прокуратурата.

Гергана пък е подала оплакване в полицията, защото е получила десетки заплахи, включително и срещу невръстните ѝ деца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати