miau.bg»Статии»Живини»Филтриране на въздуха при алергии към животни

Филтриране на въздуха при алергии към животни

Филтриране на въздуха при алергии към животни

Въпреки неприятни симптоми като кихане, кожни раздразнения и астма много алергични към домашни любимци не се отказват от идеята да приютят в дома си тези прекрасни същества. Повечето прибягват до филтриращи въздуха средства, които улесняват дишането на пациентите в присъствие на косматия им другар.

Има два типа технология за премахване на ненужни частици като алергените от въздуха. Тук спадат HEPA-филтрите, направени предимно от стъкловлакнеста нетъкана материя, задържаща и най-малките частици чрез сито.

Тези филтри могат да бъдат доста скъпи, защото имат нужда от смяна през определен интервал от време в зависимост от употребата.

Електронните филтриращи системи работят на електростатичен принцип. Те всмукват въздух през йонизиращо отделение, където алергените получават електричен заряд.

Заредените частици или се събират върху равни пластинки след това, или се разпръскват във въздуха, като зарядът им помага да залепнат за повърхности – под, стени, мебели.

Почистването на тези повърхности след филтрация е нужно, за да се завърши цялостния процес. Тези филтриращи системи продуцират и газа озон, който в големи количества има токсичен ефект.

Филтриране на въздуха при алергии към животни

И двете технологии са достъпни на пазара, като съществуват и по-сложно устроени филтриращи системи, асоциирани към отоплителните или охлаждащите уреди, както и към някои прахосмукачки.

В зависимост от филтриращата система, която изберете, цените варират, но не се залъгвайте, че най-скъпото е най-добро. Все пак трябва да разберете от кой точно алерген трябва да се отървете.

Обикновените очистители на въздуха се специализират само в летливи частици, затова са донякъде безполезни, ако алергията ви е свързана с животински пърхот, който е разпръснат по пода, повърхностите и в тъканите.

Комбинирайте редовно почистване на дома заедно с филтрираща система за максимален резултат. Така ще премахнете голяма част от притесненията си, за да можете да се отдадете безгрижни ласки с домашния си любимец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати