Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Голдън ретривърите са най-страхотните кучета! (СНИМКИ)

Голдън ретривърите са най-страхотните кучета! (СНИМКИ)

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Голдън ретривърите са най-страхотните кучета! (СНИМКИ)
Снимка: boredpanda.com

Голдън ретривърът е една от най-популярните породи кучета. Нейните представители са пословични със своя приятелски нрав и чаровна усмивка. И макар тези палета днес да са изключително разпространени компаньони, в началото са били създадени за асистенти при лов.

Заради деликатното им поведение и ловкостта им се считали за чудесни събирачи на патици и друг дребен дивеч. В последствие обаче породата придобила по-голяма популярност заради лесното усвояване на команди и изключителния си интелект. Така четириногите започнали да се използват в различни сфери от живота.

Днес те са отговорни полицейски кучета, водачи на незрящи хора и терапевти. Освен това са и страхотни бавачки. Заради милото си и грижовно поведение те са чудесни приятели на малки и големи.

Техните неспирни ласки и забавни физиономии са лек за всяка болка. Колкото и гаден ден да сте имали, всички лоши мисли ще изчезнат, когато видите ослепителната усмивка на Голдън ретривър! Не вярвате ли? Тогава разгледайте галерията ни и вижте фотоси, доказващи, че Голдън ретривърите са най-страхотните кучета на света.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати