miau.bg»Статии»Живини»Усеща ли кучето, че сте бременна?

Усеща ли кучето, че сте бременна?

Куче и бременност
Снимка: sweetbeats.com.au

Освен да бъде най-добрият приятел на човека, кучето е известно със способността си да надушва измененията в човешкото тяло, независимо дали са нормални или болестни, както е например при рака на дебелото черво.

Когато една жена бременна, хормоните, изпълващи организма ѝ, със сигурност довеждат до промени в мириса на тялото. Възможно е кучето да долови разликата много преди вие самата да сте разбрали новината.

Логично е да смятаме, че животинката има усет, че нещо се променя, но не е задължително да прави асоциацията с потенциална бременност. Ще станете свидетел на непривични реакции и страшно объркване от страна на четириногото, когато след девет месеца се появите вкъщи с вързопче на ръце. Ако кучето е бил част от многодетно семейство, възможно е да направи връзката между събитията, но не можем да бъдем сигурни.

Всяко куче реагира различно на бременността на притежателката си – някои ще станат изключително внимателни, други ще изглеждат уплашени, а трети няма да проявят никаква реакция. С увеличаване на коремчето ви поведението на домашния ви любимец може да варира от изключително покровителствено или да го изпрати на разходка до най-тъмното ъгълче в къщата. Възможно е допреди дистанцирани животинки да поискат да се сгушат в скута на дамата.

Промените в поведението на кучето е отговор не само на измененията във физиологията на неговата собственичка, но и в промените, които се случват в дома поради прииждащия нов член на семейството. Всяко изменение в рутината – времето на хранене или разходка, ремонта в дома, различни смени от работата е знаменито събитие в неговия живот.

Куче и бременност
Снимка: sweetbeats.com.au

Дори да не става дума за бременност, кучето усеща нашите емоции и може да прецени дали сме ядосани, тъжни или превъзбудени и да отговори с подобаваща реакция на всяка една емоция. Всички в дома са на влакчето от емоции, което представлява бременността ви – включително и домашните любимци.

Промените в настроенията карат например изнервеният съпруг да се струва доминантен и заплашителен на животното, а от друга страна изморената бременна жена да изглежда уязвима и крехка, сякаш се нуждае от защита. Не можем да потвърдим какво се случва в главата на животинчето, но трябва да следите внимателно дали се чувства щастливо от промените около себе си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати