Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Запознайте се с кучето Зука, отгледало 100 котенца

Запознайте се с кучето Зука, отгледало 100 котенца

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44

Осиновено куче се изявява като приемна майка на осиротели животни, след като е загубило най-добрия си пухкав приятел. Запознайте се със сърцатата Зука, която е отгледала близо 100 новородени котенца пред последните три години.

Зука е куче, което е намерено да се скита бременно по улиците в САЩ. Тя е прибрана от зоозащитна организация, а малко след това са се появили и нейните бебета. През цялото време тя е показвала невероятно грижовно отношение към тях, както и към други малки животни.

След като мъниците на Зука пораснали и открили своите стопани, тя била готова да продължи напред с осиновителката си Ронда. В нейния дом Зука намерила закрила, но и добър приятел в лицето на гальовно коте.

Заедно двете четириноги имали своите прекрасни мигове, но за жалост, писаната починала. Тогава Зука изпаднала в дълбока депресия.

За да я разведри, Ронда решила, че е време кучето да намери нови мъркащи приятели. Така Зука започнала да се грижи за малки котенца, останали без майка.

Тя се справяла перфектно в ролята на приемна майка и само за три години отгледала около стотина малки душички. Нейната мисия продължава и до днес, а с поведението си кучето напълно доказва колко благородна, чиста и непредубедена е обичта на животните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати