Тровят зайчета в Лас Вегас! Вършеели из градините

1 от 4 Снимки
зайчета

В Лас Вегас са изтровени куп зайчета, защото са започнали да се плодят прекалено много. Преди няколко години служителите в един от медицинските центрове в Лас Вегас решили да купят чифт зайчета, за да радват пациентите. Двойката заживяла в двора на центъра, появили се малки, но за кратко време те се превърнали в истински ад за околните.

В момента броят на зайчетата, които са потомци на двойката от медицинския център, отдавна вече е надхвърлил хиляда. Зайчета има навсякъде в околността, те са смятани вече за заплаха от всички местни жители, които имат градини. Сладките зайчета се заели със задачата да унищожават всички растения в околността, прегризват найлона на малки оранжерии и си хапват с удоволствие пресни зеленчуци.

Тъй като всички тези зайчета са декоративни, те не могат да оцелеят в дивата природа. Често те се срещат по бунищата на Лас Вегас, където търсят храна. Така малките сладки животинки се превръщат в обект на преследване от бездомни кучета, различни дребни хищници и грабливи птици.

В Лас Вегас с въпроса се е заела доброволна организация, която е построила малък приют, за да приюти в него зайчетата, които хора от организацията събират по улиците и градините. Преди броени дни обаче част от зайчетата са били отровени - според разследването, най-вероятно от местни жители, които са хвърлили през оградата на приюта отровени листа, покрити с химикали, използвани в почистването.

Тровят зайчета в Лас Вегас! Вършеели из градините

Най-вероятно избиването на вредните според местните животинки е целяло да се реши веднъж завинаги проблемът с унищожаването на насажденията, на които част от хората разчита за прехрана. Проблемът с отравянето е станал сериозен според местните еколози, защото някои птици, които се опитали да се хранят с отровените зайчета, преди те да бъдат преместени, също са загинали.

В момента доброволците търсят нов начин за справяне с проблема, тъй като кастрацията на едно зайче излиза около 300 долара и е невъзможно да се съберат бързо средства за стерилизация на почти хиляда животинчета. Доброволците разчитат на желанието на много хора да имат в дома си зайче, но проблемът е, че почти никой не иска да приюти животинка, която се е хранила месеци наред на градските бунища.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати