Близо 70 процента от кралските пингвини за заплашени от изчезване

кралски пингвини

Близо 70 процента от колониите кралски пингвини са заплашени от изчезване заради климатичните промени. Изследванията показват, че голяма част от пингвините могат да изчезнат още до края на века.

Около 1.6 милиона двойки кралски пингвини отбелязват намалена популация. Голяма част от тях живеят на островите Крозе, Кергелен и Принц Едуард. За да снесе яйце, женската се нуждае от плаж, море без ледове и източник на храна, който е достатъчно близо, за да може излюпилото се пиленце да бъде хранено повече от година.

Глобалното затопляне обаче е изтласкало колониите с пингвини далеч от рибите и октоподите, с които се хранят. По принцип мъжкият и женската се редуват в мътенето на яйцето, но вече все по-често само единият родител мъти, докато другият търси храна.

Ако не се вземат мерки, за да се постави под контрол климатичното затопляне, видът може да изчезне в близко бъдеще, заявиха Робен Кристофари и Селин Льо Боек от Френския център за научни изследвания и Емилиано Труки от университета във Ферара, Италия.

Ако парниковите емисии се увеличат, около 70% от кралските пингвини ще бъдат заличени от лицето на Земята.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати