Мобилно приложение ще помага на животни в беда

1 от 5 Снимки
Домашни любимци
Снимка: boredpanda.com
Домашни любимци

Ново мобилно приложение, разработено от българи, ще помага на животни, изпаднали в беда. То ще е напълно безплатно и много полезно за всички болни и ранени четириноги.

Уникалното по рода си приложение се нарича Help A Paw. В него потребителите ще подават и откликват на сигнали за помощ. В тях те ще упоменават информация за местонахождението и състоянието на животните.

Мобилното приложение е разработено в България и е изцяло безплатно. Целта му е да ускори и улесни комуникацията между доброволците. Това ще увеличи шанса за оцеляване на животните, нуждаещи се от спешна помощ.

Идеята за мобилната апликация се ражда преди няколко години. Разработването ѝ се превръща в дипломен проект на създателя ѝ Милен Маринов. Демо версията на Help A Paw за смартфоните iPhone печели второ място в конкурса за мобилно приложение по време на конференцията MobCon. Резултатът - технологичната компания MentorMate спонсорира разработването ѝ и за Android.

Само след няколко месеца платформата ще е напълно завършена и всеки желаещ ще може да се възползва от нея. Интересното е, че и всеки, който има желание, може да свърже с автора и да се включите в бъдещото развитие на проекта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати