Недопустимо! Продават кучета на публичен търг

За първи път се случва животни да бъдат отнети в полза на държавата и да бъдат продадени на публичен търг. Това става с решение на ОД на БАБХ заради натрупани дългове на стария им собственик.

След като са били отнети от стопанина си, грижите за животните са били поверени на организация Лъки Хънт, които сега организират акция за спасяването им, предава Българската национална телевизия.

В писмото си от организацията казват, че за кучетата трябва да се намерят подходящи стопани, а не да се продават все едно са недвижима собственост.

Породистите 67 кучета са били иззети от развъдника на Веселин Лефтеров от Варна през май миналата година. Той е съден за неплатени данъци и съдът постановява отнемане на цялото му имущество, в това число и кучетата.

Според Филип Ромбалд обаче е недопустимо да се продават животни на сляпо, без да е известно до колко потенциалните стопани могат да се грижат за тях. Затова е уведомена зоополицията.

Когато от фондацията дават животно за осиновяване, първо проверяват до колко животното и кандидата ще се разбират при първата им среща, а след това регулярно изпращат проверки, за да установят дали кучето не се държи вързано навън, или в клетка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати