Miau.bg»Статии»Живини»Почина най-грижовният гъсок! Вижте историята му, достойна за филм

Почина най-грижовният гъсок! Вижте историята му, достойна за филм

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Гъсок
Снимка: Facebook
Гъсокът Томас

Най-грижовният гъсок в света Томас почина на 40-годишна възраст. Птицата от Нова Зеландия се прочу в цял свят със своята бисексуалност и майчинското отношение, което проявяваше към всички малки патенца.

Томас обитаваше лагуна в град Уайканае. Той беше напет самец и женските търсеха вниманието му, но гъсокът предпочете компанията на мъжкия лебед Хенри. Двамата имаха романс, продължил близо 25 години.

След това лебедът си намери женска половинка и двамата създадоха голямо поколение. Въпреки това Томас не се отказа от любовта си към Хенри и помагаше на лебедите да се грижат за малките си. С помощта на грижовния гъсок птиците успяха да отгледат общо 70 патенца.

За жалост обаче, през 2009 година идиличното семейство на трите птици се разпадна. След смъртта на Хенри, любимата му се чифтоса с друг лебед. Останал сам, Томас даде шанс на гъска и двамата създадоха потомство.

Скоро обаче в живота им се появи трети гъсок, който открадна всичко на Томас. Стар, самотен и сляп, той беше приет в приют за птици, където прекара старините си. Гледачите му твърдят, че дори в последните си мигове той продължил да се отнася мило към събратята си и да помага в отглеждането на малките им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати