Кучешка драма в Разлог стигна до съда

Кучета

Интересен казус с кучета и набедени полицаи се разгледа в края на миналия месец от съда в Разлог. Районната прокуратура в града е внесла в съда обвинителен акт срещу П. Хаджиев, защитил кучетата си, за набеждаване на полицейски служители.

57-годишният обвиняем живеел заедно с брат си в къща в гр. Разлог, където отглеждали кучета. В края на 2016-та е подаден сигнал, че животните им излизат свободно на улицата и нападат минувачите.

Месните власти реагират и е планирано изземване на животните от трима служители от отдел Екология към общината. Те отиват на адрес заедно с двама полицейски служители. Там те са посрещнати от две кучета, които лаели агресивно. За да се предпази, един от полицаите размахва стоящата наблизо тояга срещу тях. Ветеринарът изстрелва стрелички с упойващо вещество. В този момент от къщата излиза обвиняемия Хаджиев и налита на бой на медицинското лице.

След като полицаите предотвратяват физическа саморазправа, кучетата са качени в специализиран автомобил и откарани в приют за кучета в гр. Банско. След извършено обезпаразитяване, ваксинация и кастрация същите били върнати на Хаджиеви.

През това време Хажиев подава жалба в Районна прокуратура – Разлог. В писменото съобщение той декларира, че двама униформени полицейски служители влезли въоръжени без разрешение, като използвали сила, заплашване и злоупотреба с власт в дома му. Освен това ги обвинява в кражба на брадва.

Разследването показва, че думите му са лъжа. Ето защо днес срещу Хаджиев започва дело за набеждаване на полицейски служители и органи на реда.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати