Историята на българското куче Хачико разплака всички

кучето Шура
Снимка: Facebook

Помните ли историята за преданото куче Хачико, което години наред е чакало своя покоен стопанин на едно и също място, надявайки се да се върне? Оказва се, че подобен случай имаме и в България, макар и да не е толкова известен.

Главната героиня в тази драматична история е кучето Сара. Според Фейсбук потребителка от известно време палето стои в района на Западен парк, след като именно там се е разделило със стопанина си. Говори се, че преди няколко месеца собственикът на четириногото е бил на разходка с него, но изведнъж му прилошало.

На мястото идва линейка, която го отвежда, а кучето остава съвсем само. От този момент всеки ден то се връща в парка, очаквайки своя човек да се появи. Това обаче така и не се случва, а при всяко минаване на линейка Сара тича сред возилото и вие тревожно.

След като историята на Сара придобива популярност, се появяват хора, които разкриват и цялата истина за нейната съдба. Оказва се, че кучето (те го наричат Шура) наистина е загубило завинаги своя любим човек, но това се е случило не преди месеци, а преди цели четири години.

След като той е починал, Шура продължила да се връща всеки ден в Западен парк и да очаква завръщането му. През това време тя получила нови стопани, които се грижат за нея и я подслоняват редовно. Но въпреки тяхното присъствие Шура не е забравила стария си собственик и продължава да го търси.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати