Дога: Йога за кучета и стопани, която вбеси зоозащитниците

16.01.2018
1 от 3 Снимки
Дога
Снимка: tailster.com
Дога

Поредна разновидност на йогата предизвика оспорвани дебати между стопаните на кучета и някои природозащитници. Става дума за модерната практика дога, при която собственици на кутрета изпълняват определени упражнения съвместно с питомците си.

Дога (терминът е словосъчетание от английската дума за куче – dog и йога) предлага комплекс от движения, които мъже и жени извършват заедно с техните обучени кучета.

Според инструкторите по дога така се заздравява връзката между човек и домашен любимец, подобрява се тяхната дисциплина и търпение, а освен това се повишава физическата им активност.

Те смятат, че дога е полезна практика за по-пухкавите кучета, които се движат рядко и имат спешна нужда от отслабване. Самото присъствие на животното в курса е полезен за неговия партньор, тъй като прави преживяването по-забавно, интересно и пълноценно.

Не всички обаче намират дога за полезна практика. Според някои зоолюбители това е глупава глезотия, която по-скоро тормози животните, отколкото да им помага.

Те са на мнение, че не бива да се експериментира по този начин с кучетата. Дългогодишните последователи на традиционната йога също не са във възторг от идеята и отказват да застанат зад нея.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати