Деца с големи сърца хранят кучетата в Търговище

10.01.2018
Приют за кучета в Търговище
Снимка: Дарик

Ученици дариха храна на приюта за кучета в Търговище. Малчуганите сами събраха пари, за да помогнат на четириногите си приятели.

Ученици от първи и втори клас събраха парите по време на благотворителен базар, организиран във Второ средно училище Проф. Никола Маринов в града. Средствата им бяха дарени на Общинския приют за безстопанствени кучета в Търговище.

Малките деца с големи сърца събраха сумата от 750 лева. С тях те закупиха много храна, поводи и купички.

В рамките на проекта Да научим децата да защитават животните, който се разработва съвместно с Фондация Четири лапи, децата са ръководени от класните ръководители Елена Чукарева и Галя Георгиева. Те са щастливи, че децата с такова желание са работили, за да помогнат на животните.

Общинският приют в Търговище е отворен за граждани, които желаят да полагат грижи за животните. Обитателите му се нуждаят най-вече от разходки, за да се социализират и да се увеличи шансът им за осиновяване.

Единственото изискване е желание за работа.

Приютът е отворен за посещения всеки делничен ден от 13 до 15 часа. В сряда посещенията са от 11 до 13 часа. Освен това всяка втора и четвърта събота от месеца гражданите могат да посещават питомците на приюта от 10 до 12 часа.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати