Miau.bg»Статии»Живини»Загадката е разрешена! Ето на какво се дължи странното поведение на пандата Мън Мън

Загадката е разрешена! Ето на какво се дължи странното поведение на пандата Мън Мън

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44
Загадката е разрешена! Ето на какво се дължи странното поведение на пандата Мън Мън
Снимка: cdn2.i-scmp

Загадъчното поведение на известната панда Мън Мън от зоологическата градина в Берлин най-сетне намери своето обяснение. Оказа се, че женското черно-бяло мече, което учудваше с ходенето си назад, всъщност следва хитра тактика за получаване на повече храна.

Мън Мън е голяма хитруша. Тя е осъзнала, че когато се държи нетипично, около нея има повече хора, а това допринася да получава и повече от любимите си лакомства като бамбук например, смятат от зоологическата градина.

Мън Мън и нейният любим мечок бяха транспортирани от Китай преди няколко месеца. Двете тромави зверчета бързо станаха звездите на зоопарка в германската столица.

А с необичайния си начин на движение Мън Мън редовно привлича всички погледи към себе си и печели много бамбук от посетителите на зооцентъра.

И докато гостите на зоопарка се забавляват с походката на странната панда, гледачите ѝ бяха искрено притеснени, че поведението ѝ се дължи на стрес.

След като открили истината обаче, взели необходимите мерки, за да помогнат на животното да се върне към обичайния си начин на придвижване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати