Запознайте се с Оти – най-малкото магаренце в света

Магаренцето Оти
Снимка: twitter
Магаренцето Оти

Оти – това е името на най-малкото магаренце в света. То е високо едва 48 см - с 15 см по-малко от сегашния рекордьор, вписан в Книгата на рекордите на Гинес.

Новият призьор е от миниатюрна американска порода. Той няма да расте повече. И въпреки че е толкова дребен, Оти още не може да бъде обявен за рекордьор, защото е на 9 месеца. За титлата ще се бори, когато навърши годинка.

Собственичката на Оти, Шерил Грифитс от Соутри, Кембриджшиър споделя, че Оти е едно прекрасно домашно животинче. Магаренцето се разхожда необезпокоявано из къщата ѝ, а когато се налага се държи като куче-пазач. То винаги чува, когато някой се приближава към къщата и застава нащрек.

Докато много домашни кучета се задоволяват с вътрешното пространство на къщата, Оти има нужда и от голям двор, за да тича. Магаренцето без проблем може да бъде дресирано като кон и да прескача препятствия. Оти обаче е толкова мъничък, че не може да бъде язден. Ето защо за състезания собственикът му трябва да тича до него.

До днес рекордът за най-малко магаре принадлежи на 10-годишния Ни Хай. Той е висок 64 см, но скоро може да бъде детронират от дребничкото магаренце Оти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати