След 3 дни мъки пещерняци спасиха Ласи от сигурна смърт! Вижте го

1 от 2 Снимки
След 3 дни мъки пещерняци спасиха Ласи от сигурна смърт! Вижте го
Снимка: Facebook

Хъски, паднало в пропаст и обречено на сигурна смърт, бе спасено от пещерняци. Те са се отзовали на сигнал за бедстващото животно в социалните мрежи.

Домашното хъски паднало в дълбока пропаст край софийското село Бов. То бедствало три дни, преди да бъде спасено. Доброволци от неправителствената организация Пещерно спасяване се отзовали на сигнал, подаден в социалните мрежи.

Пещерняците се свързали с жената, която пуснала публикацията в мрежата. Тя ги отвела до скалите, от които е паднало кучето. Дамата е братовчедка на собственика на кучето.

Въпреки тъмнината мъжете се спускат с въже в урвата. След пет часови усилия Ласи е спасен. Стопаните не сдържат сълзите на радост и са изключително благодарни на спасителите.

Пещерно спасяване е изцяло доброволческа организация. В нея членуват 80 души, чиято мисия е да помагат на колеги в беда и на бедстващи хора в пещери. Рядко им се случва да спасяват животни, но са щастливи, че са помогнали.

Ласи е жива и здрава. Навехнат е само кракът ѝ. Собствениците му споделят, че три дни търсили помощ от пожарната, но оттам им отказали категорично. Те ще са благодарни на Пещерно спасяване до края на живота си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати