miau.bg»Статии»Живини»Първото клонирано куче бе клонирано отново

Първото клонирано куче бе клонирано отново

Първото клонирано куче бе клонирано отново
Снимка: pixabay
Прибираща се каишка за кучета 6в1-20%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Снупи – първото клонирано куче, е клонирано отново. Корейски и американски учени са постигнали невъзможното – те са го клонирали и то в три бройки.

Първото клонирано куче се роди през 2005-та година. Снупи е клонинг на афганистанска хрътка Таи, която умира от рак, и целият си живот прекарва в университета на създателите си в Сеул. Когато е бил на пет, от него са взели стволови клетки, за да го клонират. Така на бял свят са се появили неговите три клонинга.

Днес клонираните клонинги са на седем години. От Снупи са взети 94 ембриона, четири от които са достигнали до успешна бременност. Едно от кученцата обаче почива малко след раждането си от необяснима диария.

Снупи живее 10 години и умира от рак, също като първоизточника си. Преди това не е имал сериозни здравословни проблеми. Целта на продължаващото клониране е да се научи повече за жизнеспособността на клонираните животни.

Второто поколение клонирани кучета ще покаже дали има тенденция ре-клонингите да наследят склонността към развитие на рак, или с поколенията това се размива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати