Рибите стават агресивни от антидепресантите в реките

Замърсена вода

Рибите в реките откачиха. Причина са антидепресантите, които попадат във водите.

Учени от Института за екосистемни изследвания в Милбрук са установили плашеща тенденция. Оказва се, че отпадъците от фармацевтичната индустрия, които попадат в реките, правят рибите агресивни.

Пречистващите станции за вода са полезни, но не и когато става въпрос за химически вещества. Фармацевтичните препарати в продуктите за лична хигиена попадат във водите в натуралния си вид и влияят пагубно на рибите.

Химическите вещества пряко въздействат на екосистемите във водните артерии, в които попадат. Изследванията на замърсяванията са показали любопитен факт.

Оказва се, че във водата попадат огромни дози антидепресанти от нашите лекарства. А това влияе и променя поведението на рибите и ги прави по-агресивни.

Риба в замърсена вода

Наблюденията над поведението на рибите е показало потресаващи отклонения. Оказва се, че частици от психотропни лекарства и от силните седативи карат кротките попови лъжички да се държат като хищници.

Разрушенията на екосистемите от отпадъците на фармацевтичната промишленост са също толкова опасни, колкото и нефтените разливи. Да се филтрират тези води е трудно. Рибите, които живеят в тях, а след това попадат на масата ни, могат да доведат до отравяния и до тежки заболявания.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати