Miau.bg»Статии»Живини»Тази фотография запечата ужаса на слоновете в Индия

Тази фотография запечата ужаса на слоновете в Индия

Антония Р.Антония Р.
Джедай
6397

Адът е тук, пише фотографът Биллал Хазра над своя снимка, която е запечатала ужаса, пред който са изправени слоновете в Индия. Кадарът показва подпалени бебе слонче и неговата майка, които са преследвани от тълпа с факли.

На снимката се вижда как задните крака на малкото слонче горят, докато то тича след майка си. Тази фотография е ярък пример за конфликта между слоновете и хората в Индия.

Малкото слонче виеше от объркване и страх, докато огънят обгръщаше краката му. Докато то ревеше от страх и болка, тълпата се превиваше от смях, споделя Биллал Хазра.

Случката се е разиграла в Банкура, Западен Бенгал, но слоновете са нападани не само в тази област, а също и в Асам, Одиша, Чхатисгарх, Тамил Над.

Снимката успя да предизвика бурни реакции в социалните мрежи и големи диспути. Властите в страната също коментираха случая, като заявиха, че само за миналата година 29 души са убити от слонове, а местните недоволстват и защото животните тъпчат реколтата им.

Според фотографа на снимката обаче правителството не полага достатъчно усилия, за да предотврати конфликта, което води до появата на жадни за кръв банди, които атакуват стадата за забавление.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати