Предано куче вече 6 години не се откъсва от гроба на стопанина си

Домашен любимец
Снимка: fb
Прибираща се каишка за кучета 6в1-36%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Помните ли кучето Хачико, което 9 години стои на японска гара в очакване господарят му да се върне от работа. Но това така и не се случва, защото човекът вече не е между живите. Неговото име се превръща в символ на предаността и лоялността, но бъдете сигурни, че Хачико съвсем не единственото куче, останало вярно на своя стопанин и след неговата смърт. Подобен е и случаят с пале на име Капитан от Аржентина.

Когато любимият му човек издъхва, Капитан изпада в тежка депресия и близките на собственика му забелязват, че той се държи много странно. Кучето често скимти и драска с нокти, а освен това отказва да се храни.

Поведението му озадачава още повече семейството, когато една нощ Капитан изчезва от дома си. На другия ден той е намерен до гроба на своя стопанин, където лежи върху плочата му и скърби за него. Тогава роднините на покойника отново го връщат вкъщи, но историята пак се повтаря.

И така вече повече от 6 години това предано куче не пропуска да посети гроба на своя стопанин и да му засвидетелства предаността си. Неговият подвиг, достоен за сюжет на филм, е поредното доказателство за безграничната кучешка обич.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати