Miau.bg»Статии»Живини»Във Виетнам спасиха животни, вързани в чували и натъпкани в автобус

Във Виетнам спасиха животни, вързани в чували и натъпкани в автобус

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5469
Във Виетнам спасиха животни, вързани в чували и натъпкани в автобус
Снимка: facebook

Десетки животни бяха спасени от сигурна смърт. 100 изплашени до смърт животинки бяха открити живи в чували в багажното отделение на автобус във Виетнам.

Крайната дестинация на животните е била Източна Азия. Спасителната акция е дело на Ѕаvе Vіеtnаm'ѕ Wіldlіfе (ЅVW) – Организация за спасяване на дивата природа във Виетнам. При проверката на автобуса са открити 32 панголини в критично състояние и 69 костенурки.

Панголините, също известни като Люспеници, са открити свити на кълбо и натъпкани насилствено в чували. В началото те били изплашени до смърт, но когато усетили, че мъките им са приключили, започнали да се отпускат.

За съжаление панголините са най-честата жертва на трафик на животни във Виетнам. Те са покрити с броня от кератинови люспи, наподобяващи шишарки. Именно люспите им представляват интерес за трафикантите. В Далечния Изток люспите на животното се използват в нетрадиционната медицина. Смята се, че те имат силна лечебна сила. Месото на животинката пък се счита за голям деликатес.

В дивата природа бебетата панголини са изключително привързани към своите майки. Трафикът на животни обаче често разделя майките от малките, което нанася непоправими щети на бебетата. Ето защо всяко спасено животно минава през период на рехабилитация, а след това отново бива връщано в дивата природа.

Само за последното десетилетие над 1 милион от люспестите животни са изгубили живота си в резултат на нелегалната търговия. Днес видът е застрашен и се води защитен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати