Северният елен е застрашен от изчезване

Северен елен

Северният елен, който всички познаваме като вида на елените на Дядо Коледа, е застрашен от изчезване, съобщават канадските власти пред Франс прес.

Канадското министерство на околната среда твърди, че климатични промени да смутили хабитата им, а популацията им тенденциозни намалява с всяка следващата година.

Човешката дейност същи се е отразила на броя на северни елени, тъй като големите горски пожари, избухнали заради недобросъвестни планинари, са унищожили две трети от териториите, в които елените се хранят.

Северният елен е емблематичен вид, както и индикатор за здравето на горите. Непрестанното намаляване на популацията му предизвиква тревога, каза канадският министър на околната среда и климатичните промени Катерин Маккена.

Правителството на Канада вече се е свързало с Грийнпийс, откъдето съветват канадските провинции да положат повече усилия за опазване на защитените видове.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати