Miau.bg»Статии»Живини»И между лъвовете има еднополова любов

И между лъвовете има еднополова любов

Антония Р.Антония Р.
Джедай
6397
И между лъвовете има еднополова любов
Снимка: BoredPanda

Два лъва са били заснети по време на интимен момент в националния резерват Масай Мара в Кения. Снимките доказват и че в джунглата има еднополова любов, а романтичните сцени не са само между мъжки и женска.

Автор на фотографията е Пол Голдстей, който споделя пред Дейли мейл, че преди да се стигне до интимната сцена, лъвовете си разменили няколко нежни жестове.

Голдстей не за първи път снима в Масай Мара и казва, че много пъти дъхът му е спирал от гледките в джунглата, но снимката на гей лъвовете определено ще са най-запомнящата се.

Сцената освен забавна може да се разглежда и от документална гледна точка, понеже влиза в разрез с теорията на Чарлз Дарвин, според който сексуалните импулси при животните се появяват единствено с цел възпроизводство.

Снимки от последните години показват, че сред животните все по-често могат да се видят еднополови двойки, от което може да се съди, че и при животните, както и при хората, сексът може да е само за удоволствие.

Според изследванията една пета от бозайниците са гей, като хомосексуалните наклонности са показали и птици като например лебеди и пингвини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати