Miau.bg»Статии»Живини»Статии за котки»Щастлива развръзка за котето Макси, което умираше бавно от СПИН

Щастлива развръзка за котето Макси, което умираше бавно от СПИН

Антония Р.Антония Р.
Джедай
6397

Сигналът за болното коте Макси е подаден в асоциацията Let’s adopt преди 2 месеца, като котето е дошло от Силистра в София с редица заболявания, сред които и т.нар. котешки спин.

Въпреки че шансовете му за оцеляване не са били големи, Макси е успял да се пребори за живота си, разбира се не и без помощта на стоиците дарители, чрез чийто средства му е осигурено лечение.

Котето е било бездомно, но за разлика от останалите си приятелчета на улицата страдало от заболяване, което при ненавременно лечение заплашва живота му.

При прегледа на Макси в София ветеринарите установили, че едното му око е почти затворено от кървави съсиреци, а освен това имал сериозно възпаление на дихателните пътища, в резултат на което почти не се хранил.

Но най-страшното било, че котето е носител на вируса FIV, известен като котешки спин. В резултат на този вирус имунната му система била напълно срината, а и като се прибави и фактът, че козинката му е бяла, Макси се пържел под слънцето.

В резултат на слънчевите лъчи ушите му били силно зачервени и от тях текла кръв /виж галерията/. Ушетата му обаче бяха оперирани, а част от тях бяха отрязани, защото лекарите предполагали, че към тях е прикрепен тумор.

Макси вече се връща към нормалния живот, а от съвсем наскоро е бил основен от грижовни стопани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати